Köpingsyran

Posted in Allmänt
on 31 maj 2009

Stans årliga marknad/tivoli/öltält med mera-jippo går under namnet Köpingsyran. Från början så hette jippot Grisfesten men det gav dåliga vibbar tyckte någon så därav namnbytet. Vi var förstås där en sväng, ungarna ville gå på tivolit och i år var det sol och hur varmt som helst, vilket är bättre än det regnväder som det brukar vara.

Eftersom jag aldrig brukar gå på marknad annars så är det ganska kul att ta en sväng runt stånden, i år så var det mest; godis, foppatofflor, handväskor, kepsar och damkläder. Något som jag retade mig på när vi gick runt är att folk kasta skräp på marken, det var precis som om att bara för att det är marknad så är det bara att släppa rakt ner på gatan istället för att uppsöka en skräpkorg – vilket duktiga jag ;)   tänkte göra när jag hade ätit upp godiset som var i påsen. Men se; inte en papperskorg i syne, jo till slut! en av de som alltid finns på plats men den var förstås tvärfull, alltså inte en enda extra soppåse så långt ögat nådde, inte undra på att alla bara släppte skräpet och gick. Fast jag la mitt i väskan.

img_2170

En bild från tivolit som blev misslyckad men ändå inte, jag skulle fota Linnea när hon hoppade upp och ner på en studsmatta (hon var fastsatt i tjocka gummiband) men på detta kort fastnade bara fötterna, vilket blev ganska kul bild tycker jag.

Från arkivet

6 Comments

 • Reply Annette

  Hej Maria.
  Jag tycker bilden blev väldigt fin, jag som är höjdrädd så in i bomben, jag fick de välbekanta stickningarna som jag får vid höga höjder, bara av att titta på bilden så nog är den bra, allt, tro inget annat.
  Kram,
  Annette

  1 juni 2009 at 07:25
 • Reply Susanne

  Hejsan Maria! Vilken superkul bild från tivolit, och så härliga färger dessutom! :up: Jag försökte fota Linnea och hennes kompis på studsmattan här hemma igår, men lyckades tyvärr inget vidare… Så jag fortsätter att öva… hehe!
  Ha en fin vecka vännen!
  Kramis,
  Susanne

  1 juni 2009 at 08:26
 • Reply Affluenza

  Håller med – det var en kul bild! Trist att folk inte har vett att ta upp efter sig. Själv skäms jag när jag tänker på hur många cigaretter man slängde förr om åren… :worried:

  Jag skall läsa en distanskurs via Göteborg, ska bli kul med lite nytt =)

  1 juni 2009 at 09:31
 • Reply ulrica

  Jag håller med.. bilden blev jätteläcker. Jag skulle nog beskära bort själva fästanordningen på henne så man bara ser benen, men det är bara en petitess :)
  Ska vi försöka ses någon dag nästa vecka? Det vore skoj att sätta sig ner med lite funderingar och idéer och sen bara ”bryta isen” :).

  KRAM Ulrica

  1 juni 2009 at 11:26
 • Reply joacim

  Haha, påminner om klassikern: ”Du simmar ur bild”… FAst nu e det : ”Du hoppar ur bild”…
  Keep it up!

  2 juni 2009 at 20:38
 • Reply Cia

  Skitbra bild tycker jag! Tack för templaten…har inte haft kraft att pilla än…

  5 juni 2009 at 04:49
 • Leave a Reply

  You may also like

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng