Köpingsyran

Posted in Allmänt
on 31 maj 2009

Stans årliga marknad/tivoli/öltält med mera-jippo går under namnet Köpingsyran. Från början så hette jippot Grisfesten men det gav dåliga vibbar tyckte någon så därav namnbytet. Vi var förstås där en sväng, ungarna ville gå på tivolit och i år var det sol och hur varmt som helst, vilket är bättre än det regnväder som det brukar vara.

Eftersom jag aldrig brukar gå på marknad annars så är det ganska kul att ta en sväng runt stånden, i år så var det mest; godis, foppatofflor, handväskor, kepsar och damkläder. Något som jag retade mig på när vi gick runt är att folk kasta skräp på marken, det var precis som om att bara för att det är marknad så är det bara att släppa rakt ner på gatan istället för att uppsöka en skräpkorg – vilket duktiga jag 😉   tänkte göra när jag hade ätit upp godiset som var i påsen. Men se; inte en papperskorg i syne, jo till slut! en av de som alltid finns på plats men den var förstås tvärfull, alltså inte en enda extra soppåse så långt ögat nådde, inte undra på att alla bara släppte skräpet och gick. Fast jag la mitt i väskan.

img_2170

En bild från tivolit som blev misslyckad men ändå inte, jag skulle fota Linnea när hon hoppade upp och ner på en studsmatta (hon var fastsatt i tjocka gummiband) men på detta kort fastnade bara fötterna, vilket blev ganska kul bild tycker jag.

You may also like