I måndags (del 1)

Posted in Allmänt
on 16 april 2008

Så var jag tvungen att bege mig till Sparbanken här i Köping (Västra Mälardalens Sparbank), detta var första gången på mycket, mycket länge som jag klev över deras trösklar (däremot så använder jag deras tjänster via Internet ofta). Som vanligt så såg det inte ut som sist, undrar hur ofta de bygger om egentligen? Strunt samma, jag tog mig en kölapp och satt mig på en ledig plats för att vänta på min tur.


Det var 18 stycken före mig och jag tänkte att nu får jag väl vänta en ca. 15 minuter. Men efter 25 minuter så väntade jag fortfarande och de fylldes hela tiden på med mer folk som tog en kölapp och började vänta. Det kom mer personal till de fyra kassorna men det var visst bara för att byta av de två som arbetade, så största delen av tiden så var de bara två som betjänade.

Det tog 32 minuter innan det blev min tur, ärligt talat jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, varför inte ha alla kassor igång när det var så mycket kunder i banken. Jag såg personal som knappade på datorer i bakgrunden kunde de inte hjäpla till? Eller är så att det bara kan/får göra sina egna uppgifter?

Men jag är ju inte direkt stamkund inne på banken så jag tänkte att detta kanske var någon tillfällig anstormning, men när jag har hört mig för så visar de sig att det är tvärt om; man ska alltså inte ha bråttom om man vill bli betjänad på denna bank. Detta är inte på något sätt klander till de som arbetar i kundtjänst för de gör nog sitt jobb så gott de kan men de som ansvarar för hur mycket peronal som ska finnas till hands, bu på er.

Är inte banker en serviceinrättning och visst måste de veta i snitt hur lång tid i snitt en kund behöver hjälp och se till att tillhandahålla tillräckligt med personal?

3 Comments

 • Reply Diana

  Jaaa, Du Maria det var RIKTIGT bra skrivet !! :grr:
  Är själv upp över öronen irriterad på diverse maktmissbrukande myndigheter, såsom polis (speciellt HÄR i Köping), försäkringskassa, socialen osv U name it – slänger in hela sjukvården också!, även om de inte utnyttjar maktmissbruk – MEN DET FUNGERAR INTE!!

  Ännu en gång BRA skrivet!!

  Ha en KanonKväll! Kramis Di*

  16 april 2008 at 19:04
 • Reply Diana

  Jösses – jag skrev så hastig så jag stavat som en kossa ser jag.. :blush: Hoppas du förstod ändå?

  (Jag ändrade det som blev felstavat, kram Maria)

  16 april 2008 at 19:06
 • Reply Anki

  Samma elände här. Besöker inte banken mer än då jag absolut måste. Tack och lov så kan det mesta skötas via internetbanken.

  :kram:

  18 april 2008 at 22:18
 • Leave a Reply

  You may also like

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng