KappAhl

Posted in Allmänt
on 19 juni 2007

Jag har alltid gillat att gå till KappAhl det brukar alltid finnas något till mig eller resten av familjen. Men, nu senast jag var där så skulle jag köpa lite sommarkläder till lill-tjejen, Linnea som är 7 år, vi gick först till avd. upp till 7år (där det fanns mycket fint) men den största storleken 122cl var för liten till Linnea  så vi gick till nästa avd. där storlekarna startade på 122-128cl vilket storleksmässigt passar Linnea utmärkt.

Det var bara ett problem, utseendet på kläderna, tajt, urringat och kortkort alltså sådan som min tonåring (och de flesta andra tonåriga tjejer) klär sig i. Men herregud ska det vara något att klä en 7-årig tjej. Jag vill inte att Linnea ska se ut som en liten tonåring jag vill att hon ska se ut som den 7-åring som hon är. Ni vet söt och inte utmanande.

Nu var detta strax efter skolavslutningen så att det var säkert väldigt utplockat och KappAhl kanske har haft kläder som jag tycker är mer passande till min 7-åring men de var i så fall slut.

2 Comments

 • Reply Agneta

  Hejsan Maria!

  Så glad jag blir när jag läser att det finns unga mammor som vill att små barn skall få se ut som och vara små barn :smile:
  En eloge till dig!

  Här ute på gården ser jag hur 7-9 åringar ser ut som små modedockor och uppför sig som sådana.

  Jag ser också hur det fladdrar i gardinerna när männen står bakom och kikar ut :shock:
  Men dom är ju som dom är, så det är ju upp till oss kvinnor att inte fresta dom i onödan.

  Så det är enligt min mening föräldrarna som bär ansvaret. Samhället blir ju vad vi själva gör det till.

  Vore bra om även tonåringar hade lite mindra tajta och utmanande kläder på sig. Som mamma blir man lite lugnare.

  Så Maria, stå på dig i din ansvarsfulla situation.

  Bamsekram till dig vännen!
  /Agneta

  19 juni 2007 at 13:33
 • Reply Lena

  Jag har också reflekterat över dagens klädmode för barn i den åldern. Jag har själv barnbarn som är 6 och 7 1/2 år och jag gillar absolut inte alla kläder som finns till barn i denna åldersgrupp. Det skall som du säger vara kläder som gör att de ser ut som barn. Tids nog så blir dom vuxna och kan klä sig utmanande om dom nu vill…men det skall inte börja för tidigt.

  Passar på att önska dig en riktigt skön missommarhelg….kramis Lena

  21 juni 2007 at 19:50
 • Leave a Reply

  You may also like

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng