28. Kolla! Här är en bok jag vill tipsa om

de_utvalda

De utvalda : tankeläsaren

Boken handlar om artonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade ”särlingar”, med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva – har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat .? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?

Finns bland annat hos Adlibris.

 

(Bloggtiteln kommer från Lisas bloggkalender för januari)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “28. Kolla! Här är en bok jag vill tipsa om

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *