Korkade Vita Män!

Posted in Allmänt
on 12 september 2006

Har precis läst ut Michael Moores ”Korkade vita män” och jag måste säga att han tog bort en hel del rosa moln som jag hade i min föreställning om hur USA är.

USA är det enda land förutom Somalia som inte har underteckan FN:s konvention om barnens rättigheter. Varför? För att denna konvention innehåller en klausul som dekreterar att barn under arton år inte får avrättas.

Ingen annan industraliserad nation avrättar sina barn.

Till och med i Kina är det föbjudet att avrätta individer under arton år – ett land som annars har visat en outsäglig brist på respekt för de mänskliga rättigheterna.

USA är ett av de få länder i världen som avrättar både mentalt efterblivna och minderåriga förbrytare. USA är ett av endast sex länder som dömer minderåriga till döden. De andra är Iran, Nigeria, Pakistan, Saudiarabien och Jemen.

Michael Moore är filmaren, författaren och fosterlandsälskaren som med vänlig naivitet och iskallt raseri skrämmer slag på det amerikanska etablissemanget. Hans vapen är humor, ironi och uppmaning till direkt handling. Han är rolig, ofta sanslöst rolig. Och politisk. Utan att göra avkall på fakta.

1 Comment

 • Reply Jeanette

  Hejsan!!

  Tack för besöket på sidan min!

  Ang USA, ja det är faktiskt ett land som jag aldrig har tyckt om, och det värsta tycker jag är att när det gäller framtiden för USA så blir den inte bättre utan tvärtom.

  Må så gott *kram*

  12 september 2006 at 09:57
 • Leave a Reply

  You may also like

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng