Det här en favorit, det ser inte speciellt gott ut men det är så gott.
Ingredienser
600 g köttbullar (jag använder mamma Scans)
350 g blomkål
1 gul lök
1 röd chilifrukt
2 msk rapsolja till stekning
salt och peppar
2 msk fint skuren färsk ingefära
2 tsk gurkmeja
1 msk curry
2 tsk malen spiskummin
4 dl passerade tomater
250 g gröna ärter
Gör så här
Dela blomkålen i mindre buketter. Skiva löken. Dela och kärna ur chilin, och skiva den tunt.
Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek blomkålen på medelvärme tills den får lite färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner löken, chilin och ingefära och låt steka med i några minuter. Pudra över kryddorna och rör om. Lägg i köttbullarna och låt allt bli varmt. (jag steker mina köttbullar lite innan så de inte är så mjuka)
Tillsätt tomatjuicen och ärterna och låt det puttra i 4–5 minuter så det blir varmt, häll på lite vatten om det blir för grötigt. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.