Köttbullar med tomat och curry

Posted in Allmänt
on 14 februari 2017

Det här en favorit, det ser inte speciellt gott ut men det är så gott.

Ingredienser
600 g köttbullar (jag använder mamma Scans)
350 g blomkål
1 gul lök
1 röd chilifrukt
2 msk rapsolja till stekning
salt och peppar
2 msk fint skuren färsk ingefära
2 tsk gurkmeja
1 msk curry
2 tsk malen spiskummin
4 dl passerade tomater
250 g gröna ärter

Gör så här
Dela blomkålen i mindre buketter. Skiva löken. Dela och kärna ur chilin, och skiva den tunt.
Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek blomkålen på medelvärme tills den får lite färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner löken, chilin och ingefära och låt steka med i några minuter. Pudra över kryddorna och rör om. Lägg i köttbullarna och låt allt bli varmt. (jag steker mina köttbullar lite innan så de inte är så mjuka)
Tillsätt tomatjuicen och ärterna och låt det puttra i 4–5 minuter så det blir varmt, häll på lite vatten om det blir för grötigt. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.

You may also like

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng