I fredags så gjorde jag en Gnocchigratäng som jag tycker blev mycket god. Man kan servera den som den är men jag valde att ha kassler till.
Ingredienser
300 g broccolibuketter
200 g fryst bladspenat
1 msk smör Ⓛ
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
3 dl matlagningsgrädde Ⓛ
800 g potatisgnocchi
100 g cocktailtomater, halverade
3 dl riven lagrad ost Ⓛ
2 msk pinjenötter
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Koka broccolin 5 minuter i lättsaltat vatten.
Tina spenaten och fräs den i smör. Salta, peppra och pressa i vitlök. Häll i grädde.
Lägg gnocchin i en ugnsform. Strö över tomater och broccoli. Häll på spenatgräddblandningen och avsluta med riven ost och pinjenötter.
Gratinera mitt i ugnen 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Receptet hittade jag på Stowr.
Såg gott ut
// Kram Anna