Fläskfilégratäng för 8 pers. och vi är 2 som ska äta!

Posted in Allmänt
on 19 maj 2017

Receptet kommer från Året Runt

Fläskfilégratäng med hetta!

4 personer

4 portioner ris
1 fläskfilé ca 600-700 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Sås
3 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
3 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
8 strimlade soltorkade tomater
1 msk majsenaredning
3 msk finhackad persilja, basilika eller timjan
1 röd paprika
1 orange paprika
1 dl riven lagrad ost
1 kvist cocktailtomater

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset. Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn runt om i smör. Låt steka vidare på medelvärme i ca 15 minuter.

Blanda grädde, chilisås, tomatpuré, fond och soltorkade tomater i en kastrull. Låt koka upp. Rör ner redning och koka vidare i ca 2-3 minuter. Tillsätt finhackade örter.

Skiva köttet. Fördela riset i en smord eldfast form och fördela det skivade köttet ovanpå. Häll såsen över fläskfilén. Kärna ur och fintärna paprikan. Strö över paprika, ost och lägg på en tomatkvist. Gratinera i ugnens mitt i ca 15 minuter. Ta ut gratängen garnera med kryddgrönt. Servera med sallad.

You may also like

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng