Fredagens paj innehåller köttfärs, broccoli och kanel.

Posted in Allmänt
on 24 februari 2017

4 portioner

Pajskalen är Hattings djupfrysta pajskal.

Fyllning
500 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk kanel (jag tog en halv tsk och tyckte att det räckte)
2 msk paprikapulver
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 broccolihuvud
3 ägg
3 dl mjölk
ca 2 dl riven ost
salt och peppar

Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
Fräs löken tillsammans med färsen tills färsen får fin färg.
I med kanel, paprikapulver och smulad köttbuljongtärning.
Häll över vattnet och låt koka in.
Smaka av med salt och peppar.
Förväll broccolin i lättsaltat vatten.
Häll av och lägg i pajskalet.
Lägg färsröran över broccolin.
Vispa samman ägg och mjölk och häll äggstanningen över fyllningen.
Toppa med den rivna osten och grädda sedan på 200 grader i ca 30 minuter tills pajen stannat och fått fin färg.

You may also like

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng