Dagens middagstips

Posted in Allmänt
on 29 januari 2014

Receptet fann jag hos en dam som heter Else-Marie när jag googlade på tonfisk och det är numera en stående favorit hemma hos mig.

Tonfisk i dillsås

2 burkar tonfisk à 185 g
1,5 msk smör, 2 msk vetemjöl
2 dl mjölk + 1 dl vatten + tonfiskspadet
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl kaffegrädde (det går lika bra med matlagningsgrädde)
1/2 dl hackad dill
salt, peppar o citronsaft

Smält smöret, rör ned mjölet, späd med mjölk, vatten och spad. Tillsätt buljongtärningen, Koka såsen 3-4 min under omrörning

Häll i grädden och smaksätt med dill, citron samt salt och peppar. Vänd ned tonfisken (vispa ej ned den, då blir det bara geggemoja). Låt allt bli varmt. Servera med kokt potatis och sallad.

 

 

/
/

You may also like

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng