Frågor från Eva

Posted in Allmänt
on 1 september 2013

Några frågor jag fann hos Eva och som jag nu har svarat på.

1. Vilken är din favoritårstid och varför är den det?

Vintern av flera anledningar; jag älskar snö, svart stjärnbeströdd himmel är det vackraste som finns, det är tiden för värmeljus/ljus, att få vara ute en fin kall vinterdag gör mig lycklig i både själ och hjärta och vintern är faktiskt denna enda period som jag inte fryser.

2. Vad har du för drömmar och mål i livet?

Jag har inga speciella drömmar eller mål i livet, för jag tycker att jag är redan i mål, jag är lycklig och mår bra.

3. Vad har du haft för dig under sommaren 2013?

Målat altanen, rensat lite ogräs, haft minisemester i Linköping och jobbat, jobbat, jobbat ;)

4. Vilken är din favoritfilm och varför är den det?

Jag har inte en favorit utan flera. Jag är en riktigt Sci-Fi-nörd. Favoriter är bland annat David Lynch kultfilm från Dune (1984) (själv tycker han att det är en av den sämsta han har gjort), Blade Runner (1982), Matrix Trilogin, Alien (1979), Aliens (1986), Alien 3 (1992), Alien: Resurrection (1997) fast slutet på den spårade ur, VP: Alien vs. Predator (2004) och förstås kalkonen Battlefield Earth (2000), Max Messier (Filmcritic.com) sa bl.a följande om den filmen ”Battlefield Earth should be shown only at maximum-security prisons when a prisoner is tossed in solitary for bad behavior.” Betyder det att jag har dårlig smak, eller? :P

Favoritregissören Luc Besson har gjort flera mycket bra filmer bl. a. Det Femte Elemtet (1997) (underbar Sci-Fi film med Bruce Willis), Det Stora Blå (1988) (så vacker så man nästan gråter), Leon (1994) (Jean Reno som högeffektiv yrkesmördare, Natalie Portmans debutfilm), Kiss Of A Dragon (2001) och den fantastiska Danny The Dog de två sistnämda med Jet Li, en skådis som hör till mina favoriter.

Periodvis så blir det också en del romantiska filmer också, Stolthet och Fördom har varit en film över alla de andra, vem älskar inte Mr Darcy (efter att ha sett den filmen). Komedi gillar jag också men av någon anledning så kan jag inte komma på någon speciell att nämna i detta nu.

5. Hur tror du att ditt liv ser ut om 10 år?

Jag hoppas att det är likt mitt liv idag.

6. Vilket är ditt första barndomsminne?

Det är lite rörigt bland mina minnen men ett minne är hur jag promenerar med mina nya fina röda dockvagn där min docka Anna ligger, vad lycklig jag var.

7. Vilken är din favoritfärg?

Ja det har ju varit rött i alla år men sista åren har även rosa blivit en favorit.

8. Vilket är ditt senaste tagna fotot?

Det tog jag igår medans jag väntade på att maken skulle bli klar.

9. Vad drömde du senast?

En mardröm härom natten som gjorde att jag vakna med hjärtklappning, inget jag har lust att skriva om.

10. Vilket är ditt drömresmål?

Jag vill åka till Kanada och fota björn och indianlax sedan Island och bada i deras varma källor.

11. Tror du på liv efter döden?

Nej, jag tror man somnar för gott.

Från arkivet

/ /

2 Comments

 • Reply Eva Trillian

  Gillar ditt utförliga filmsvar :) Det märks att du är en film-älskare s.a.s. :) Mitt svar på samma fråga relaterat till böcker hade nog kunnat få ett utförligare svar såsom ditt *L*
  Kanada. En gemensam nämnare :)
  Kul att du också svarade :D

  1 september 2013 at 15:49
 • Reply Affluenza

  Vad kul, det måste ha gått mig förbi att du också är en Sci-Fi älskare! Vi verkar dock ha liiiite olika smak vad gäller filmerna, Dune tyckte jag var en av de sämsta filmer jag sett men Alien-filmerna är ruggigt bra. 8)

  14 september 2013 at 09:51
 • Leave a Reply

  You may also like

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng