Dag 04 – En favoritfilm från din barndom

Posted in Allmänt
on 14 januari 2013

barnen

Barnen från Frostmofjäll (1945)

När Frälsningsarmen i Skelleftehamn hade filmvisning så satt jag alltid bänkad när Barnen från Frostmofjäll visades, jisses vad jag grät från början till slut. Nu låter det som som om jag är urgammal men filmen var nästan 30 år gammal redan då när jag såg den.

Filem handlar om sju syskon som blir föräldralösa i 1850- talets fattigsverige. Tillsammans ger de sig ut på en strapatsrik resa i ett vintrigt Jämtland med sin trogna get Gullspira. Den företagsamme storebrodern Ante lyckas efterhand utackordera syskonen hos goda, gudstroende familjer.

Rolf Husbergs film från 1945, efter Laura Fitinghoffs bok, är en av de största svenska barn- filmsuccéerna genom tiderna.

IMDb

 

You may also like

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng