Färg är lycka!

Posted in Allmänt
on 31 mars 2010

IMG_3375Jag har nu länge gått med en lång utväxt på mitt annars färgade hår, saken är att  jag inte har velat färga håret det då jag får en hemsk reaktion i huvudet, men jag har lidit varje gång jag har titta mig i spegel och sett det gråa eländet som har kommit fram mer och mer.

Men så fick jag se att det nu finns färgmedel utan ammoniak, det har jag inte provat förut så nu tog jag chansen, kanske detta kunde vara något för mig!

Nu en dag senare så kan jag säga att jag strålar som en sol varje gång jag tittar mig i spegeln men det dröjer nog ett tag innan jag färgar igen.

Fördelarna med detta färgmedel var att jag inte tappade något hår (vilket jag brukar göra) och istället för att ha ett brinnande, kliande helvete i hela huvudet så är det bara i nacken som det kliar och brinner, men det är ändå så passa att jag kan erkänna för mig själv att färga håret inte är en bra idé för mig.

MEN GUD vad jag är lycklig över att vara mörkhårig igen :)

3 Comments

 • Reply Agneta

  Hej!
  För att lindra irriterad hårbotten brukar det vara toppen med ett schampo som innehåller Aloe Vera. Du kan faktiskt stryka Aloe direkt på huvudbotten om du köper en sådan krukväxt. Läkande till max.

  För att lindra ful utväxt kan det vara en god idé med färgad hårmousse alt. slingor. Ser oftast lite naturligare ut. Slipper du irritera din hårbotten. Slingorna görs inte ända in till hårroten, så det är ett himla bra alt.
  Blir en snygg ”övergång” till grått som kan vara väl så vackert, som färgat mörkt.
  Testa med lite olika hårmousser, tills du hittar just din färg! Skonsamt!
  Normalt ska det inte bli sådana besvär av hårfärg som man köper i butikerna, men för att färgen ska fastna ordentligt krävs lite vätesuperoxid/amoniak i. Inte ska du tappa hår heller, låter inte så bra. Kanske du ska göra ett besök hos någon allergiläkare för att få hjälp. Den kanske är enklare än du tror:)

  Ack ja, det där med håret är ett dilemma för de flesta av oss och mitt tunna elände blir bara glesare med åren. Kan snart räkna de silkeslena stråna på huvet, som jag ju ramlat på, dessutom :-((
  Men nyss har jag ju fyllt 65, så då känns det liksom lite mera legalt med lite vitt här o där. Men då jag ”vuxit upp” i min salig mors damfrisering…tja, vad ska man göra? Testa allt som går, med mer eller mindre lyckat resultat. Har nog haft alla färger som finns :-) Men kul är det med hår och att göra frisyrer är som att göra en skulptur.
  Glad påsk på dig vännen och lycka till med ditt hår i framtiden!
  Kramen, Agneta

  2 april 2010 at 17:58
 • Reply A F F L U E N Z A

  Härligt med lite ny hårfärg! Jag tror att det är fler som reagerar på produkterna som finns i vanliga affärer än vad man vet om…

  Har ni ingen hälsobutik? Har de inte några produkter inom detta borde de ju kunna tipsa om bra sajter att beställa ifrån! Genom åren har jag varit väldigt nöjd med Henna, men den finns tyvärr inte längre. Dessutom gav den bara EN röd färg :up: :)

  5 april 2010 at 09:05
 • Reply Linda

  Underbart med ny färg ju!! Och visst är det nåt visst med mörka färger :up:

  Skall ge mig mitt hår nån dag i veckan jag med. Måste färga känner jag. Man ser mitt blonda och det är förbjudet 8O

  Hoppas du haft dig en skön påsk tjejen?? :luv: :luv:

  5 april 2010 at 23:49
 • Leave a Reply

  You may also like

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng