En del dar…

Posted in Allmänt
on 7 oktober 2008

så ska man bara sitta i ett hörn och inte göra någonting….

Igår så var det en alldeles underbar dag så jag hade hoppas på en liknande dag idag (på min lediga dag) men inte, det var tjock dimma när jag steg upp i morse (och den försvann inte på hela dagen) och det borde ha sagt mig något. Men jag tänkte förstås att en lite tur med kameran kunde jag väll ta en då, så jag tog fram kamera-ryggsäcken och då ramlade ett av objektiven med en tung duns ner på golvet (dumma, dumma jag hade inte dragit upp dragkedjan ordentligt då jag hämtade något sist i den.)

Det var förstås mitt favoritobjektiv (Canon 100mm 2.8 Macro) som åkte i golvet, UV-skyddet (som jag hade på objektivet för att skydda linsen) gick i tusen bitar och själva ringen blev lite skevt så att det gick inte skruva bort. Jukka fick använda ”milt” våld för att ta bort ringen.

Lite senare så tog jag en promenad i alla fall, hade på mig min nya gummistövlar som jag bara hade använt 1 gång tidigare. Det var en skön promenad (en stund) även om det var en himla dimma, några foton blev det, men visst kunde det ha blivit fler om det det inte vore för att det börja läcka in vatten i den ena gummistöveln, för då gav jag upp och gick hem.

Det som är kvar av mitt uv-filter

Det som är kvar av mitt uv-filter

Från arkivet

6 Comments

 • Reply Kerstin

  Men stackars dig. En sån olycka. Jag som längtar halvt ihjäl mig efter ett macroobjektiv skulle gråta blod om det där hände mig. Men fina bilder blev det på promenaden i alla fall. Typiskt att vatten skulle komma in i stöveln också. ;) Ha en fin dag i alla fall.

  7 oktober 2008 at 16:41
 • Reply Maria

  @ Kerstin
  Jag kan nog ärligt säga att jag grät blod. Objektivet är bara ett par månader gammalt och kostade 4990kr.
  mvh Maria

  7 oktober 2008 at 19:40
 • Reply Micke

  Men ”överlevde” objektivet då?
  Låter ju som det bara var UV-skyddet som fick sig en smäll (även om gängen kanske också blev sämre).

  Tokigt sånt där iallafall. :stress: :blah:

  7 oktober 2008 at 22:04
 • Reply Maria

  @ Micke
  Ja, objektivet överlevde och verkar ok – i alla fall just nu.

  9 oktober 2008 at 08:23
 • Reply maria malmgren

  haha.. det första jag tänkte var … ”neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej”.. sånt får inte ske… jag drömmer om ett macroobj. till min Nikon… sjukt fina bilder du tar.. mvh Maria

  9 oktober 2008 at 09:46
 • Reply Marie

  Hejsan!

  O’nej så trist! Ja det är så himla tråkigt när olyckan är framme och man har bara lust att gråta blod när det händer. Jag har också tappat kameran i golvet men peppar, peppar så hände ingenting den ggn men oj så jag är försiktig efter det. Barnen får inte röra den utan ska min son fota så får han låna min gamla FujiFilmFinePix S5000, det gör ingenting alls!

  Han verkar få ett foto intresse han med, vi är många i min släkt som har det intresset faktiskt, jätte kul!

  Ha det gott, mvh Marie

  13 oktober 2008 at 09:10
 • Leave a Reply

  You may also like

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng