Jag har gjort annat :)

Posted in Allmänt
on 31 augusti 2008

I onsdags så var vi några tjejer som träffades hos Lena (som är med i fotoklubben). Lena visade hos hur man gjorde blendings och det var verkligen roligt att lära sig något nytt. När vi var klara med det så bjöd hon på fika och vi satt och prata foto och fotoredigering en lång stund. När jag åkte hem så satt jag och funderade när jag hade gjort något sådant senast, alltså träffa ett par kompisar och göra något roligt och (förutom tjejmiddag som jag och Eva och Astrid brukar ha ett par gånger om året) är det inte sedan jag var tonåring jag gjorde något dyligt. :~(

I torsdag så var jag med Linnea på hennes första möte med hennes Cello-lärare. Linnea ska alltså börja spela Cello, det har varit något som hon har önskat länge och nu var det äntligen dax. Jag fick men en stor överraskning och det var att det inte bara var Linnea som skulle spela, Cello-läraren använder sig nämligen av något som kallas för Suzuki-metoden och det innebär bl.a. att man som förälder är aktiv och är med och tränar. På torsdagar har Linnea träning (själv) i skolan och på torsdagar ska vi träna i grupp tillsammans med 5 andra barn och deras mamma el. pappa. Jag säger bara en sak, gudskelov att jag kan ta av mig hörapparaterna ;)

I fredags eftermiddag så tog jag mig själv i kragen och gick till optikern ( mycket tack vare att Jukka skulle dit) jag har haft på känn länge att det är dax att kolla styrkan, ser lite glest och läsa och det är också på tiden att jag byter glasögon då jag har haft de nuvarande i över 10 år. Hittade faktiskt ett bågar som jag tycker var helt ok på mig (efter att ha provat ett 50-tal) sedan så åldrade jag 10 år p fem sekunder när optikern talade om att jag skulle få progressiva glas, jisses det trodde jag man bara hade när man blev gammal ;)

Kan ju också berättat att i tisdags så tog jag en tur i våran lilla, lilla skog med kamera och stativ.  Ingen kan gå vilse i den skogen förutom jag, den beräknade en timmes-turen tog två och en halv timme. Tur att det är en liten skog med en väg som går runt om den annars skulle jag väll fortfarande irra runt i den.  @.@

3 Comments

 • Reply joacim

  Haha med facit från promenaden så, skönt du e tebax således…
  2,5h = f l e r bilder ?!? :lol:

  31 augusti 2008 at 12:52
 • Reply Graylady

  *hehe* virkelig dårlig retningssans skjønner jeg. 8O men du trenger jo ikke være sååååå gammel for å få progressive briller da, har hatt det i mange år. Litt problematisk ved PC’n da.
  Ellers høres det såååå koselig ut med et fototreff med koselige venner.
  Ha en fin, fin uke

  31 augusti 2008 at 21:10
 • Reply Susanne

  Hejsan Maria! Vad spännande det låter med Cello! Våran Sofia började spela blockflöjt redan förra terminen, trots att hon egentligen inte var tillräckligt gammal… i vår musikskola börjar barnen inte med musik alls förrän i tredje klass, men Sofia blev så jättebesviken så jag fick ju prata med kommunen och till hennes stora lycka så fick hon prova, och eftersom hon klarade det alldeles galant så har hon fått fortsätta :) Jag hoppas att Linnea blir lika nöjd med sitt cello-spelande :) Känner igen det där med glasögonen, men till mig sa optikern att det räcker med ”anti-fatigue” glas denna gången, så jag har fått uppskov med de progressiva till nästa besök… hehe! Förresten så hade jag säkert också kunnat gå vilse i eran lilla skog, jag lyckas ganska bra här hemma i våran i alla fall ;) Man får glädja sig åt att man får lite extra frisk luft och motion, plus att det ju säkert blev några extra bilder också, eller? ;) Stor kramis från,
  Susanne

  2 september 2008 at 11:35
 • Leave a Reply

  You may also like

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng