Windows Vista

Posted in Allmänt
on 1 mars 2008

Är inte som Windows XP, mycket är kanske bättre men en del är också himla mycket krångligare. Jag har hela vecka (istället för att skriva i bloggen) lusläst sidor om hur man får öppning portar att fungera i Vista. Gjorde precis lika dan som i XP men det fungerade inte och efter mycket prövande av dittan och dattan så fungerar det äntligen som det ska och sak jag vara riktigt ärlig så är jag inte riktigt säker på vad som gjorde tricket. Fast jag tror att det var ändringarna i services.msc som gjorde susen.

Annars så har det varit lugnt. I söndags så var jag ute med ett par i fotklubben och fotade och jag hade fått låna ett objektiv av A. som inte kunde följa med. Tänk jag blev så glad över att hon var så snäll och lånade ut stativet till mig, jag log över det hela kvällen, inga av mina foton blev dock bra men vi ska ut nästa söndag igen och jag hoppas att det går bättre då. Min f.d. chef har varit gullig och låna ut sitt stativ till mig så jag är inte utan stativ nästa gång heller. :biggrin:

2 Comments

 • Reply Micke

  Vilka portar ska du öppna då och varför?
  Är det inte nått som hör till en brandvägg det och inte själva Visa?

  6 mars 2008 at 23:20
 • Reply Maria

  Behövde ha en port öppen till ett program som jag använder.
  Jo visst, man öppnar porten i routern men kruxet var att jag hade problem med att ändra till en statisk ip-adress på datorn.

  7 mars 2008 at 07:08
 • Leave a Reply

  You may also like

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng