Pite-palt

Posted in Allmänt
on 19 augusti 2007

En del människor är väl ändå alldeles för rara. En jobbarkompis till Jukka fick höra att jag är en f.d. norrlänning som älskar palt och surströmming.

Tror ni inte att den rara människa skickade med en palt hem till mig. Så nu har jag avnjutit den underbara palten med smör och lingonsylt – finns det något godare?

(svar: tveksamt)

3 Comments

 • Reply Lena

  Mums…det ser smaskens ut med palt. Jag är också fd. norrlänning och älskar palt…men däremot inte surströmming. Har sån tur att min kära pappa är helt suverän på att tillaga palt så dessa godsaker får jag någon gång emellanåt.
  Ha en bra dag…Lena

  22 augusti 2007 at 11:56
 • Reply Lars Isaksson

  Hur kan man vara en föredetta norrlänning. Är man från norrland så är man. Har själv bott i Täby i 10 år, men min dialekt och känslan för palt försvinner aldrig

  31 augusti 2007 at 11:32
 • Reply Maria

  Visst har du rätt Lars, en gång norrlänning alltid norrlänning :smile:
  Jag räknar helt klart som norrlänning men jag skrev f.d. med tanke på att jag har flytta från Norrland och är boende i Västmanland.

  1 september 2007 at 10:13
 • Leave a Reply

  You may also like

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng